The Peacock Effect;

Peacockeffekten; "Hur du skapar uppmärksamhet"

June 24, 2017 2 Kommentarer


Peacockeffekten

Peacockeffekten handlar om att skapa uppmärksamhet. När du väl har fångat din omgivnings uppmärksamhet ökar dina chanser drastiskt till att bli ihågkommen. Uttrycket ”peacocking” har historiskt främst förknippats med att klä sig lustigt, för att skapa uppmärksamhet, för att i sin tur lättare förföra kvinnor. Peacocking har idag en något annorlunda innebörd. Läs vårt blogginlägg om varför vi tycker du borde anamma denna teknik.

Ordet "peacocking"s språkhistoriska ursprung, eller etymologi som det fint benämns som, är något oklart men vissa hävdar att ordet gjordes populärt av en pickup-artist vars namn är Erik von Markovik. Hans mycket framgångsrika teknik för att förföra kvinnor ledde till att Markovik fick en egen tv-serie på VH1 som hette ”The Pickup Artist” år 2007. Förföringstekniken liknar en påfågelstupp försök att attrahera en partner genom att visa upp sina mycket färgglada fjädrar. Därav namnet ”Peacock effect” eller på svenska ”Påfågeleffekten”.

Erik von Markovik i en minst sagt iögonfallande hatt.

Vad du än bestämmer dig att bära, för att skapa uppmärksamhet, är det mycket viktigt att du är självsäker med valet av outfit och försök bära något som speglar dig själv. Annars kan effekten bli det motsatta och du kommer endast att uppfattas som en person med dålig klädsmak. Att bära något ovanligt, om du bär det på rätt sätt, signalerar att du inte är rädd för att sticka ut ifrån mängden. Det är ett tecken på självförtroende, vilket  i sig är ett mycket attraktivt karaktärsdrag.

Vi föredrar att använda en nedskalad version av peacocking. Vi rekommenderar att du bär intressanta och iögonfallande kläder och accessoarer, men inget som avviker allt för mycket från normen. Fördelen med dagens ganska "casually” klädda samhälle är att du inte behöver klä dig i löjliga kläder för att sticka ut. Du kan helt enkelt klä dig i en måttsydd kostym med ett par fina brogues. Våra vänner på Blugiallo förmedlar en fantastisk tjänst där du kan beställa MTM-kostymer och skjortor via en digital plattform. Om du vill veta mer om Blugiallo kan du klicka här.

Flertalet celebriteter använder sig av peacocking, vilket har resulterat i att några av dem har krönts till stilikoner. Se ett urval av de som lyckats bäst nedan.

Skådespelaren Johnny Depp bär regelbundet tonade glasögon. Han har dock förklarat i flera intervjuer att han bär dessa ”iögonfallande”, ingen ordlek avsedd, glasögon på grund av sin dåliga syn. Dålig syn, eller inte, har Depp startat en trend av att bära tonade glasögon och vi måste säga att han verkligen lyckas bära upp dem.

Musikproducent och artisten Pharrell Williams tar peacocking ett steg längre och bär då och då en Vivienne Westwood buffalo-hatt. Även om Pharrell har varit en framgånsrik producent och artist sedan lång tid tillbaka, har hans karriär verkligen tagit fart de senaste åren med hits som ”Blurred Lines” ”Happy” och nu nyligen med ”Feels” som har gjort i samarbete med Calvin Harris, Katy Perry och Big Sean. Tack vare hans peacocking? Det vet vi inte, men det har definitivt hjälpt honom att bli mer ihågkommen.

Karl Lagerfeld, modedesigner, har blivit en stilikon med hans höga kragar, solglasögon och läderhandskar. Lagerfeld tar peacocking hela vägen vilket har resulterat i att han blivit en av århundradets mest igenkända modedesigner.

Dessa två gentlemen, Justin Truedeau – Kanadas premiärminister och Tom Hiddleston –skådespelare, sticker verkligen ut ur mängden med deras välsydda kostymer. Det här är den typ av peacocking vi föredrar. Deras stilmedvetenhet har belönat sig i form av att de rankats bland de bäst klädda männen i världen (Truedeau #14, Hiddleston #5) av tidningen GQ år 2017. Ni vet vad de säger ”Att klä sig stiligt går aldrig ur tiden”.2 Reaktioner

Francesca Trudeau
Francesca Trudeau

November 13, 2018

Hi

My compliments for you beautiful website what you have made.
I had visited your website last month to order something, but unfortunately I did not have enough money to buy it,
but today because I had enough money, I wanted to order it from you now, but I can not find the product anymore in you shop,
it looks like this on this blog http://bit.ly/Fasionblogitem i can order it from someone else, but would like to buy it from you,
I hope you will sell the product again soon, mail me if you are going to sell it again, I’ll wait.

Greetings

Tyree Philip
Tyree Philip

August 14, 2018

Hello!

Love the fashion content on your site! You know, businesses get traffic from their blog, and we feel that you could use a little help, since you are not blogging daily yet.

Blogging takes a lot of time, and we have just the team to come up with great content you are looking for.

You can have your new article to post on anotherdandy.com starting at $20 in as little as 5 business days!

Check out our work and reviews from satisfied clients here: https://goo.gl/dmBj8L

Thank you for your time,

Regards.

If you like to opt-out of future communications from us,
please submit your request here:

https://goo.gl/u4rPbG

Lämna en kommentar


Också i A Dandy's Testimony

What Cufflinks To Wear On What Occasion
Vilka Manschettknappar Du Bör Bära

February 07, 2018

Val av manschettknappar kan spela stor roll över hur din klädstil avspeglas för omvärlden. Läs detta blogginlägg för att få reda på mer om manschettknappar och hur du väljer ut vilka manschettknappar som passar för rätt tillfälle.

Läs mer

Father's Day special - Let's appreciate our fathers
Farsdagsspecial - Låt oss visa uppskattning till våra fäder

October 26, 2017

Läs vårt blogginlägg om farsdag för att få en rabattkupong på 10 %!

Läs mer